T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / MERKEZ - Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuz "Global School Sertifikası" almaya hak kazanmıştır.

Global Schools'un misyonu, okullarda öğretmenlerin ve öğrencilerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri  konusunda eğitim almalarını sağlamak ve bunun için ihtiyaç duyulan araçları ve e-kaynakları tedarik etmektir. 

Eğitimcilerin katılımıyla işleyen program, öğrenme ortamlarını küresel çapta işbirliklerine dönüştürerek okulları Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konusunda eğitim ve liderlik merkezleri haline getirmeyi amaçlamaktadır. Buna ulaşmak için öğrencilerin okuldaki yaşam tarzlarında, davranışlarında, eğitimlerinde ve iş hayatında sürdürülebilir kalkınma yaklaşımlarını benimsemeleri hedeflenir. 

Bu amaçlar doğrultusunda Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Global School'un misyonunu üstlenmiş ve "Make it Happen: Our Nature Our Future", "Be Eco Not Ego" ve "Miracle of 3Rs" eTwinning projeleri ile Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin hayata geçirilmesine aracılık etmiştir. Bu proje faaliyetleri ile yapılan çalışmalar nedeni ile Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi "Global School Sertifikası" almaya hak kazanmıştır.

04-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.04.2022 - Güncelleme: 04.04.2022 12:40 - Görüntülenme: 251
  Beğen | 3  kişi beğendi